Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 23:03

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Γράφτηκε από  Σπύρος Γκλιάτης

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές.

Συνηθίζεται επίσης, στο καλωσόρισμα μια τέτοιας νέας προσπάθειας,  να δημιουργείται κλίμα μεγάλων προσδοκιών και τάση υπερτονισμού των πολλών (και συνήθως… άλυτων) προβλημάτων που οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαδικτυακού ενημερωτικού μέσου, που στοχεύει - όπως κάθε ανάλογη προσπάθεια παγκοσμίως- στην αναγνωσιμότητα και στην μετέπειτα αποδοχή.

 

Συνηθίζεται τέλος, χάριν εντυπωσιασμού, ή λόγω της πολυπόθητης ανάγκης για διάκριση μέσα στον σωρό των καλών των κακών και των μετρίων, να υπερβαίνονται τα όρια και η ενημέρωση να γίνεται προπαγάνδα, η είδηση σχόλιο και η πραγματικότητα να εισέρχεται στη σφαίρα του αμφιλεγόμενου.

Εμείς, σκοπεύουμε να αλλάξουμε συνήθειες.

Οι προτεραιότητες του CityFace.gr, ή πιο σωστά, των ανθρώπων που πίστεψαν στη δημιουργία μιας ορθώς δομημένης και ανεξάρτητης -πολιτικά και κοινωνικά- ιστοσελίδας, είναι πολύ-πολύ διαφορετικές.

CityFace logo

Πρώτος και κύριος στόχος μας είναι να αποκτήσουν ΟΛΟΙ φωνή. Όχι μόνο για την ανάδειξη των κακώς κείμενων. Όχι μόνο για γκρίνια, όχι μόνο για κριτική. Εξάλλου, ένα ενημερωτικό μέσο μπορεί να έχει ως άμεσο στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου, αλλά η επίλυσή τους, δεν μπορεί παρά να είναι ένας στόχος έμμεσος, καθώς δεν είμαστε εμείς που κρατάμε στα χέρια μας το μαχαίρι και το καρπούζι. Προς Θεού.

Αυτό που θέλουμε είναι να συμμετέχουμε στις χαρές των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτόν τον τόπο. Να μπορούμε να δώσουμε βήμα σε όποιον θεωρεί πως έχει κάτι να πει. Να είμαστε ΕΔΩ για όποιον μας χρειαστεί. Να καταφέρουμε να βάλουμε το δικό μας, μικρό λιθαράκι, στην περαιτέρω διάδοση του επαναστατικού, απίστευτα διαδραστικού και εν τέλει κοσμογονικά αναγεννησιακού επικοινωνιακού μέσου που λέγεται Ίντερνετ.

Αυτοί είναι οι ΑΜΕΣΟΙ στόχοι μας.

Στις σελίδες μας θα βρείτε θέσεις, απόψεις, παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και ιδέες ανθρώπων που θα εκφράζονται μέσω άρθρων. Όχι με στόχο τις προσωπικές κόντρες και διαμάχες. Δεν «πουλάμε», αλλά αναδεικνύουμε.

Θα βρείτε επίσης φωτογραφίες από εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους του Δήμου μας, ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα πολιτικής, αυτοδιοίκησης, αθλητισμού, ρεπορτάζ που θα αναδεικνύουν την τοπική επιχειρηματικότητα, κοινωνικές εκδηλώσεις, κριτικές, συνεντεύξεις και θέματα ποικίλης ύλης, τα οποία επί καθημερινής βάσης θα βρίσκονται στην ατζέντα του CityFace.gr.

Παράλληλα, μεγάλος μας στόχος είναι η ουσιαστική και άμεση επικοινωνία με τον Δημότη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρόποι επικοινωνίας μαζί μας, κατέχουν περίοπτη θέση στην κεντρική μας σελίδα.

Αν και… δεν συνηθίζω να γράφω σε πρώτο ενικό, θα ήθελα κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η ιδέα και εύχομαι αυτό το νέο, ταπεινό ξεκίνημα, να συμβαδίσει με μια καλύτερη εποχή για όλους μας.

Σπύρος Γκλιάτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σας ευχαριστούμε! »

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα