Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 17:06

"Θύματα" των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής.  Απ΄ότι φαίνεται λοιπόν τα αστυνομικά τμήμα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, γίνονται κονιορτός στο όνομα της εξοικονόμησης  δαπανών ύψους ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο που διέρρευσε σήμερα, στην περιοχή του Δήμου Φυλής προβλέπεται μόνον ΕΝΑ αστυνομικό τμήμα, χωρίς να ορίζεται η περιοχή της έδρα του (αν δηλαδή θα εδρεύει τα Λιόσια, το Ζεφύρι ή τη Φυλή).

Ανάλογη θα είναι η αντιμετώπιση και των τμημάτων ασφαλείας, που το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν το δρόμο των αστυνομικών τμημάτων.

Στις καλένδες φαίνεται να μπαίνει και το αίτημα για ίδρυση υπηρεσίας τροχαίας, που να καλύπτει τις περιοχές Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, αφού και εκεί το μαχαίρι είναι πολύ μεγάλο , αφού το σύνολο της πρώην περιφέρειας Δυτικής Αττικής πλέον θα το αστυνομεύει τροχονομικά μόνον μια υπηρεσία τροχαίας – που θα προκύψει από την ένωση των Τ.Τ. Μεγάρων και Ελευσίνας – καθώς και του πολύπαθου Τ.Τ. Νέας Ιωνίας που θα εξακολουθεί να ασκεί αρμοδιότητα στο Δήμο μας.

 

Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι η οργανική δύναμη των υπό συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσιών θα ενωθεί και σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, θα εξοικονομηθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών, που τώρα ασχολούνται με την περιφρούρηση των τμημάτων και τη διεκπεραίωση εγγράφων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εκπτωτική κάρτα από τον Σύλλογο Νέων Φυλής! »

helen

Haroon

Τελευταία Νέα