Φεβρουάριος 2019

Επίδομα στέγασης: Θεσμικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις

Η θέσπιση του επιδόματος

Η πρόσβαση σε στέγη αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα από το οποίο εξαρτάται σειρά άλλων δικαιωμάτων (πχ., προστασία ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής), συναρτάται με την οντολογική ασφάλεια του ανθρώπου και την αξιοπρέπειά του ενώ συνιστά και κομβική κοινωνική επένδυση για τα παιδιά και τη νέα γενιά. Το άρθρο 21 παρ.4 του Συντάγματος ορίζει ότι «η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον εξωραϊστικό σύλλογο Αγ. Ιωάννη. Συναντηθήκαμε στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται σε ένα λυόμενο αλλά με μεράκι έχουν διαμορφώσει ώστε να είναι ένα μέρος συναντήσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Την Δευτέρα το βράδυ 25/02/2019, ενώ αποχωρούσαν οι γονείς από την Γενική Συνέλευση που είχε καλέσει το Δ.Σ. για να ζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου και κύρια το κτιριακό, μια εξωτερική μονάδα air condition ξηλώθηκε από την θέση της και κρέμονταν στο τοίχο. Καλώδια και πισσόχαρτα επίσης έπεφταν από τον αέρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για λεωφορεια

Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την προσωρινή τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 712 (ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛ/ΚΙΕΣ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ), 713 (Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)-ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ), 723 (ΦΥΛΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ), 733 (ΑΧΑΡΝΑΙ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ), 749 (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ) και Β12 (ΜΑΡΝΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ), λόγω έργων επί της Λ. Φυλής στον Δήμο Φυλής, από τις 27.02.2019 έως τις 27.06.2019, ως εξής:

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα