Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 15:29

Οι κόκκινες γραμμές, ισχύουν για πάντα

Γράφτηκε από  Νίκος Λιόσης

Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι ισχυρή, το ίδιο ισχυρές όμως είναι και οι δυνάμεις αυτοκαταστροφής της χώρας αυτής... Αυτές οι δυνάμεις είναι και η αχίλλειος πτέρνα μας επί αιώνες!

 

Οφείλουμε στην παρούσα χρονική συγκυρία να προτάξουμε το δημόσιο συμφέρον... Τα λόγια οι αντιδράσεις και οι πράξεις μας πρέπει να διέπονται από μέτρο (αρχαία Ελληνική αρετή που στις μέρες μας φθίνει προς το μηδέν) και να δώσουμε στους ξένους παίκτες την αίσθηση ότι είμαστε σοβαρή και υπεύθυνη ομάδα και σε ότι βάλει στόχο θα το φέρει σε πέρας.

 

Η διαπραγμάτευση ας μην γελιόμαστε θα είναι διαρκής υπόθεση και ο εθνικός στόχος κατά την γνώμη μου είναι η δυνατότητα ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, η βιωσιμότητα του χρέους τουλάχιστον στο βαθμό που θα αίρει το συστημικό κίνδυνο της πτώχευσης της χώρας, η προσπάθεια επαναπατρισμού χρηματικού και ανθρώπινου κεφαλαίου (είναι εθνική ανάγκη και καθήκον), η θεσμική ανασυγκρότηση που θα αποτελέσει το μακροχρόνιο συντελεστή ανάπτυξης της κοινωνίας.

Αυτά πρέπει να γίνουν σε ένα αβέβαιο και πολλές φορές εχθρικό περιβάλλον και η αποσταθεροποίηση θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες απώλειες. Έχουμε χάσει ήδη πολλά έχουμε να χάσουμε όμως πολλά περισσότερα! Γι’αυτό ψυχραιμία, συμμετοχή, σωστή ενημέρωση και πολιτική δράση με βάση τις αξίες του καθενός που συμβάλουν θετικά στην πρόοδο του συνόλου…

Οι κόκκινες γραμμές υπάρχουν και ισχύουν για πάντα!

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα