Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 20:21

ΆΚΥΡΗ η υπ’ αριθμόν 17 συνεδρίαση της Ο.Ε. του Δήμου Φυλής

Γράφτηκε από  Γιώργος Αβράμης

Αθήνα, 3 Απριλίου 2017

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα κατά την προσέλευση μου σαν μέλος, στην υπ’ αριθ. 17 συνεδρίαση της Oικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) την 28η Μαρτίου 2017 τα παρακάτω:

• Προσήλθα στην παραπάνω συνεδρίαση ακριβώς την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της, 13:30 και παρακολούθησα τον πρόεδρο της Ο.Ε. και Δήμαρχο Φυλής κο Χρήστο Παππού, να εκφωνεί το 3ο!!!! τακτικό θέμα (εκ των 3 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης). Ζήτησα τον λόγο και διαμαρτυρήθηκα για την ώρα έναρξης της εν λόγω συνεδρίασης και η απάντηση που έλαβα ήταν ότι η διαδικασία είχε προχωρήσει λόγω δικής μου καθυστέρησης. Δυστυχώς για το προεδρείο της Ο.Ε, οι αυτόπτες μάρτυρες τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

• Η ευθύνη για την σωστή λειτουργία των συνεδριάσεων της Ο.Ε., βαρύνει όλο το προεδρείο της επιτροπής, βάσει των άρθ. 7, 72, 74, 75 Ν.3852/2010.

• Είναι λυπηρό από τον πρόεδρο της Ο.Ε. και Δήμαρχο Φυλής κο Παππού, να απαξιώνει μέσα από το πρόσωπο μου, τον θεσμό τους μέλους της Ο.Ε., από την μεριά της μειοψηφίας. Προφανώς ενοχλεί η παρουσία μας, σαν μέλος της επιτροπής, όταν και αν οι απόψεις μας ΔΕΝ συμφωνούν με τις προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου.

• Στην παραπάνω συνεδρίαση έφεραν και άλλα θέματα προς ψήφιση εκτός ημερήσιας διάταξης.

• Ήμουν το μοναδικό μέλος της Ο.Ε., από την μεριά της μειοψηφίας καθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής, κος Τσιουμπρής Δημήτριος δεν παρευρέθηκε.

Για όλα τα παραπάνω, κατήγγειλα την διαδικασία συνεδρίασης της υπ’ αριθ. 17 Ο.Ε., σαν ΑΚΥΡΗ, και αποχώρησα από αυτήν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την υποβάθμιση ενός τόσο σοβαρού θεσμού της Δημοκρατίας μας.

Προειδοποιώ και κάνω σαφές προς την Διοίκηση του Δήμου, ότι η παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ και ο επικεφαλής της Γιώργος Αβράμης, δεν θα παραδώσει σε κανέναν υπογεγραμμένη λευκή επιταγή για θέματα που αφορούν το συμφέρον των Δημοτών του Δήμου μας, πόσο δε μάλιστα, για θέματα που αφορούν οικονομικά ζητήματα. Οι συνεδριάσεις της Ο.Ε., των προηγούμενων 2,5 ετών, των οποίων οι αποφάσεις ψηφίζονταν, στην πλειονότητα τους, ΜΟΝΟ από τα μέλη της πλειοψηφίας και την παντελή απουσία των μελών της μείζονος αντιπολίτευσης τους Δήμου μας, ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

Θα είμαστε παρόντες σε όλες τις επιτροπές που έχουμε εκλεγεί σαν μέλη και με αίσθημα ευθύνης θα δίνουμε την θετική ψήφο μας σε ότι προασπίζει το συμφέρον των δημοτών μας. Θα είμαστε όμως και κάθετα αντίθετοι σε ότι θεωρούμε ότι θίγει τα συμφέροντα τους, θα το καταγγέλλουμε και θα παραθέτουμε τις προτάσεις μας στην διοίκηση του Δήμου. Τέλος, έχουμε δεσμευτεί προς τους συνδημότες μας ότι θα είμαστε Θεματοφύλακες, της αλήθειας και της νομιμότητας, φυλάσσοντας Θερμοπύλες για το κοινό καλό του Δήμου Φυλής.

helen

Haroon

Τελευταία Άρθρα