spot_img

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε το Ζεφύρι την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με σύμμαχο τον καλό καιρό, γιορτάστηκε σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου η 201η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας και η μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Τιμούμε σήμερα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου, ημέρα που στην Αγία Λαύρα οι αγωνιστές του ΄21, έδωσαν τον όρκο θυσίας για την Λευτεριά της Πατρίδας μας. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα για την έλευση του Σωτήρα μας.

Σε αυτή την διπλή γιορτή, μπροστά στα μάτια μας παρελαύνουν οι επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές, οι προεπαναστατικοί λόγιοι, οι φωτισμένοι δάσκαλοι του γένους, ο αγωνιζόμενος κλήρος, οι γυναίκες ηρωίδες του ΄21 , οι κλέφτες και οι αρματωλοί. Για να θυμίζουν σε όλους μας το καθήκον απέναντι στο μεγαλείο, την δόξα και την προοπτική της Πατρίδας μας” υπογράμμισε εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου τόνισε πως ειδικά σήμερα “επιβάλλεται να επικαιροποιούμε τα μηνύματα του αγώνα του ΄21” και μέσα από τη   “σφυρηλάτηση της ενότητας, της αλληλεγγύης και  του αμοιβαίου σεβασμού  να κάνουμε την Πατρίδα μας καλύτερη”. Ο Ελληνισμός είναι ζωντανή δύναμη. Είναι εδώ και παντού. Χρόνια Πολλά Ελλάδα, κατέληξε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 07.30 το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς του Ζεφυρίου και ακολούθησαν η Θεία λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου,  χοροστατούντος του πατέρα Άγγελου Κανέλλου, και παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, πολιτιστικών φορέων και μαθητών.

Προσευχή και μετάνοια “γιατί έρχονται πολλά και δυσβάσταχτα δεινά” ζήτησε  από τους πιστούς στο κήρυγμά του ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίας Γρηγορούσας και κάλεσε τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. 

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, εις μνήμην των Ηρώων της Επανάστασης του ‘21  στην πλατεία Ηρώων  Πολυτεχνείου στο μνημείο πεσόντων και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας .

VIDEO : Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο 

Στεφάνια κατέθεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Κανέλλος εκ μέρους των  Ιερών Ναών Παναγίας Γρηγορούσης και Αγίου Στυλιανού, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη για το Δήμο Φυλής και τη Δημοτική Κοινότητα, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου Αστυνόμος Α΄ Γεράσιμος Ντέλης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η μαθήτρια γυμνασίου Ζαχαρούλα Κουτρουμπή με έναν ακόμα μαθητή του Δημοτικού για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Βασίλης  Νικολαΐδης ως Πρόεδρος για την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και ως

εκπρόσωπος των συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων του Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του ΔΑΣ Ζεφυρίου Σωκράτης Σταυρόπουλος ο Σωτήρης Σερεμέτης για τους αθλητικούς συλλόγους, η Κατερίνα Σαφαρίκα για τη ΝΔ και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής Νίκος Νικολόπουλος.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 21 και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την περήφανη παρέλαση των μαθητών από τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Ζεφυρίου, τα δύο Γυμνάσια, το Λύκειο, το σύλλογο Πελοποννησίων και τα τμήματα πάλης, ποδοσφαίρου και χάντμπολ του ΔΑΣ Ζεφυρίου, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για τη λεβεντιά και την περηφάνια με την οποία παρέλασαν.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην ομώνυμη πλατεία. Στεφάνια κατέθεσαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας Άγγελος Κανέλλος, από κοινού για το Δήμο και το Ζεφύρι οι Αντιδήμαρχοι Ζεφυρίου και Τεχνικών 

Έργων Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας αντίστοιχα και ο Πρόεδρος των Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος ο οποίος φρόντισε και φέτος και προσέφερε σε όλους το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας.

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου Φυλής τίμησε το έθιμο της λιτάνευσης της Εικόνας

Ένα από τα πλέον σημαντικά παραδοσιακά θρησκευτικά έθιμα του Δήμου Φυλής τελέστηκε για πρώτη φορά μετά το 2019,...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

To Σάββατο 1η Απριλίου η κάθοδος της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Κλειστών

Για πρώτη φορά μετά το 2019 θα πραγματοποιηθεί και πάλι το έθιμο καθόδου της Εικόνας της Παναγίας από...

Εντυπωσίασαν οι έφιπποι στην παρέλαση του Ζεφυρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου για την 202η επέτειο από...