spot_img

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα ωστόσο δεν αποτελούν απλές αναφορές στα δημοσιογραφικά δίκτυα, αλλά αντιθέτως, βρίσκονται εδώ, παραμένουν, και οι πολίτες εν μέσω ανασφάλειας, προσπαθούν όχι μόνο να προφυλαχθούν, αλλά και να καταλάβουν τελικά ποιος… δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Φυλής, όπου Άνω Λιόσια και Ζεφύρι βρίσκονται στο «κόκκινο», τα άλυτα ζητήματα παραβατικότητας παραμένουν και δεν εξαλείφονται, παρά το γεγονός πως η περιοχή έχει τεθεί κατά καιρούς ως σοβαρό θέμα συζήτησης τόσο από παράγοντες της κεντρικής πολιτικής, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πριν από λίγες ημέρες, το περιστατικό βίας μεταξύ ομάδας Ρομά και δημοτών επανέφερε το πρόβλημα στην επιφάνεια καθώς το θέμα ξέφυγε από τα στενά τοπικά όρια, καθώς ουκ ολίγα τηλεοπτικά δίκτυα έσπευσαν να το καλύψουν.

Η «αέναη» κουβέντα επανήλθε: Φταίει ο Δήμος; Μήπως η κυβέρνηση;  Ίσως η αστυνομία δεν κάνει αυτό που πρέπει;

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με προ ημερών δηλώσεις του ξεκαθάρισε τη στάση του λέγοντας πως οι ευθύνες της επαρκούς φύλαξης της περιοχής, ανήκουν στην Αστυνομία και όχι στον ίδιο, αφού ο Δήμος έχει κάνει αυτό που μπορούσε. Έχει δίκιο; Αν αναλογιστούμε πως ο Δήμος Φυλής έχει προχωρήσει στη δωρεάν διάθεση δύο δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση τόσο του ΑΤ Ζεφυρίου, όσο και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και παράλληλα έχει κάνει δωρεά οκτώ περιπολικών 4Χ4 για την κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης της περιοχής, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ναι.

Εξάλλου γνωρίζουμε ότι η συνεισφορά ενός Δήμου σε ότι αφορά την αστυνόμευση μιας περιοχής δεν μπορεί να είναι άμεση, αλλά έμμεση και σε αυτό το κομμάτι θα ήταν άδικο κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Δήμος Φυλής δεν έχει πράξει τα δέοντα.

Κοιτώντας όμως τα δεδομένα που προκύπτουν από την ίδια την Αστυνομία, τότε εύκολα παρατηρούμε κάποιες δυσλειτουργίες που μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τα προβλήματα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, για ολόκληρη τη Δυτική Αττική υπάρχει μόνο μια ομάδα ΟΠΚΕ, η οποία φυσικά και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας τόσο ιδιαίτερης περιοχής και αναγκαστικά αναλώνεται σε απλές δράσεις (όπως π.χ. εξακριβώσεις στοιχείων) οι οποίες δεν δρουν ανασταλτικά και ουσιαστικά δεν περιορίζουν τα μεγάλα προβλήματα της Δυτικής Αττικής. Αντίθετα, η πλειονότητα των ΟΠΚΕ βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στη φύλαξη «στόχων» και «επισήμων», οι οποίες… ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα συμβαίνουν σε περιοχές όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος ή τα Άνω Λιόσια.

Μάλιστα, με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.ΔΑ) επισημαίνει αυτά τα προβλήματα, αποδίδοντας ουσιαστικά ευθύνες σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.ΔΑ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

“Η Αστυνομία Φυλάει τον πολίτη (και άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις:

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) είναι μία Υπηρεσία που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ενάντια στο έγκλημα. Στις ομάδες αυτές έχουν επενδυθεί χρήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να στελεχωθούν, να εξοπλιστούν αλλά και να εκπαιδευτούν άριστα ώστε να λειτουργούν σαν ομάδα προκειμένου να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Εξίσου πολλές ήταν οι υποσχέσεις και οι προσδοκίες από τη δράση των ομάδων αυτών για την πάταξη της εγκληματικότητας στην πιο επιβαρυμμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Αντί όμως να αστυνομεύουν και να προστατεύουν τον πολίτη παραμένουν ΚΑΙ αυτές εγκλωβισμένες σε φυλάξεις «στόχων» και «επισήμων».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι με προφορική διαταγή του Διευθυντή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, από κάθε ομάδα αφαιρείται ένα άτομο, ένα όχημα, ένα όπλο, ένας ασύρματος προκειμένου να δημιουργηθούν «νέες ομάδες» για να διατεθούν σε περεταίρω φυλάξεις κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια των συναδέλφων αλλά και παραβιάζει τις βασικές αρχές μιας τακτικής ομάδας.

Αλήθεια, αυτοί που δίνουν αυτές τις διαταγές εγγυούνται για την ασφάλεια των συναδέλφων;

Κύριοι, το που θα διαθέσετε τις αστυνομικές δυνάμεις και τον ποιον θα αστυνομεύετε είναι δική σας ευθύνη και εσείς κρίνεστε γι’ αυτό, η σωματική ακεραιότητα όμως και η ζωή των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτα και τουλάχιστον εμείς έχουμε υποχρέωση να τα προασπίζουμε.

Τέλος, οι εποχές που ορισμένοι προάγονταν και γίνονταν στρατηγοί στις πλάτες των απλών αστυνομικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, θα τους ξεγυμνώνουμε όπως έγινε πρόσφατα με τα «μαϊμού» περιπολικά που κορόιδευαν και την αστυνομία και εξαπατούσαν την κοινωνία.

Συνεχίζεται…

Για το Δ.Σ.

-Ο- Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο- Γεν. Γραμματέας

ΚΡΙΚΕΤΟΣ Κ. Σπήλιος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ζεφύρι – Επίθεση σε αστυνομικούς της άμεσης δράσης από δύο Ρομά μέσα στον σταθμό του Προαστιακού

Περιπετειώδη τροπή πήρε η προσπάθεια ελέγχου δυο ατόμων από Αμεσοδρασίτες στο Ζεφύρι, με τους αστυνομικούς να δέχονται επίθεση...

Δείτε – «Πράξη απελπισίας ότι έκαψα τον πατέρα μου» λέει ο 59χρονος από τα Άνω Λιόσια (video)

Ελεύθερος αφέθηκε ο 59χρονος άνδρας που έκαψε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους στα...

«Δεν είχα χρήματα να τον θάψω» υποστηρίζει ο γιος – Συνεχίζεται το θρίλερ με το καμένο πτώμα ηλικιωμένου σε σπίτι στη Ζωφριά (video)

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων με την είδηση ότι η σορός ενός ηλικιωμένου βρέθηκε απανθρακωμένη στην...

Άνω Λιόσια – Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος – Εξετάζεται αν τον σκότωσε ο γιος του (video)

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα στη συνοικία της Ζωφριάς από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και...