Αμετακίνητη η θέση του Δήμου Φυλής για τα όρια του 4ου Δημοτικού σχολείου

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Mετά τη συνάντηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού με το ΓΓ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρο Κόπτση, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και αφού ενημερώθηκε σχετικά η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επανέλαβε, με το έγγραφο που παρατίθεται παρακάτω, τις πάγιες, από το 2020, θέσεις του Δήμου σχετικά με τις εδαφικές περιφέρειες του 4ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείων.

Σημειωτέον ότι τις θέσεις αυτές αγνόησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής και προχώρησε, με μονομερή Απόφασή του, σε νέα οριοθέτηση, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του 11ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.

Παρακάτω παρατίθενται τα 1,2 και 3 προηγούμενα έγγραφα του Δήμου με τα οποία καλούσε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λειτουργήσει το 11ο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς να θίξει την εδαφική περιφέρεια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του σημερινού εγγράφου:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

αναφορικά με τη διάθεση αιθουσών για τα νηπιαγωγεία, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς μου ανέθεσε να σας διαβιβάσω τα εξής:

Ο Δήμος Φυλής έχει δείξει πνεύμα συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να συνεργάζεται καλόπιστα και εποικοδομητικά για το καλό των συνδημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί θετική την Απόφασή σας να λειτουργήσει, από το σχολικό έτος 2022-2023, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Ωστόσο, σας παρακαλεί και προσωπικά, να δείξετε το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και να συμφωνήσετε με την πρόταση του Δήμου να υπαχθούν στη γεωγραφική περιφέρεια του 4ου Δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Καζαντζάκη, Φυλής, Καρκαβίτσα και Ελλησπόντου. Όπως, διεξοδικά, σας έχουμε ενημερώσει, ήδη από το έτος 2020, η θέση του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα υπαγορεύεται από τις αρχές της εγγύτητας και της ασφάλειας του δικαίου. Γνωρίζετε, επίσης, ότι ο Δήμος Φυλής προχώρησε στην ανέγερση του εν λόγω σχολείου, με δικούς του πόρους, με μοναδικό σκοπό να σταματήσουν οι μετακινήσεις μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις.

Αναμένουμε την απάντησή σας, το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες των θιγομένων γονέων και κηδεμόνων. 

Για τη διάθεση αιθουσών νηπιαγωγείων, θα σας απαντήσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι και πάντως σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σας πληροφορούμε όμως, ότι ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί ότι θα έχει την ευθύνη για την ανέγερση και τη συντήρηση των σχολείων, αλλά δεν θα έχει άποψη για τα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας.

Ιδίως επειδή, κατά τη λαϊκή ρήση, τα παράπονα δεν απευθύνονται στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά στο Δήμαρχο.

Τα προηγούμενα τρία έγγραφα και το σημερινό έγγραφο:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ξεκινά η Διανομή Τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης (ΤΕΒΑ) στις 6 Δεκεμβρίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Η Δ/νση της Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και...

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

Με νέα της ανακοίνωση, η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων και Φυλής αναφέρεται εκ νέου στα πρόσφατα γεγονότα που...

Καταγγελία «σοκ» από μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων –  Επικαλούνται παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια!

Μια υπόθεση που συνταράσσει την τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και λίγες ημέρες, όπως...