spot_img

Παρουσίασε το έργο της Φοιτητούπολης σε ειδικό FORUM ο Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η ανέγερση Φοιτητικής Εστίας και νέου Διοικητικού Κέντρου με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποτελεί ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής και θα τον επανατοποθετήσει στο ελληνικό και στο διεθνές γίγνεσθαι”, τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Μιλώντας, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Απριλίου 2021, στην 4η Συνάντηση (FORUM) ΣΔΙΤ ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ο Δήμος έχει παραδώσει, από τις 4 Απριλίου 2022, στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, το φάκελο του έργου, από το οποίο προσδοκά πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

“Επενδύουμε στους ανθρώπους, στην επιστήμη και στη καινοτομία. Υλοποιούμε δράσεις με κεντρικό άξονα την ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς”, τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

“Ήμασταν από εκείνους που αγκαλιάσαμε, από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΔΑ, ως αναπτυξιακό μοχλό και συνεργαζόμαστε για τη λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή.

Σχεδιάζουμε επίσης την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας και την εγκατάσταση προπτυχιακού αγγλόφωνου τμήματος με αντικείμενο τα logistics”, πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής: Αρχικά, η διαδικασία των ΣΔΙΤ δαιμονοποιήθηκε στη Χώρα μας. Σήμερα συναντά ευρεία αποδοχή, που πολλές φορές ξεπερνάει το μέτρο. Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που πρέπει και μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συνδημοτών μας. Όφελος πολυδιάστατο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση του τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που υπολογίζεται σε 700 χιλ. Ευρώ ετησίως.

Με τη γλώσσα των αριθμών μίλησε ο Σταμάτης Πουλής, μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής του Δήμου Φυλής, η οποία έχει την ευθύνη της ωρίμανσης του έργου.

“Το σχέδιο αποτελείται δύο υποέργα: Τη Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 1.100 μονόκλινων δωματίων, με εστιατόριο, αμφιθέατρο κλπ και το Διοικητικό Κέντρο και το Κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου. Το κόστος κατασκευής των δύο υποέργων υπολογίζεται σε 70 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων τα 3,3 εκατ. αφορούν στο κόστος συντήρησης”, ανέφερε.

Στη συνάντηση μίλησαν στελέχη της Κυβέρνησης (ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι ΓΓ ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος), οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αυτοδιοικητικοί, πανεπιστημιακοί, τραπεζικά και κατασκευαστικά στελέχη κά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δωρεάν νερό για πάντα – Το “στοίχημα” του Δήμου Φυλής

Πλώρη για την υδρολογική αυτονομία του έβαλε ο Δήμος Φυλής, που αν επιτύχει τον στόχο του τότε οι...

Τίμησαν την εορτή της 25ης Μαρτίου τα σχολεία και οι σύλλογοι των Άνω Λιοσίων

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρεπή παρέλαση τίμησαν την εθνική εορτή για την απελευθέρωση του έθνους νέοι και νέες του...

«Παρών» δήλωσε εν όψει εκλογών ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης

Την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβρη ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος...

Στην πετυχημένη εκδήλωση για τα ενεργειακά από την Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής ο Δήμαρχος Φυλής

Στην εκδήλωση για τα ενεργειακά ζητήματα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2023,...