Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 12:33

Αλλάζουν τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Κυριακή – Καταργείται το Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο

Αλλαγές έρχονται στα δρομολόγια του προαστιακού που θα προκαλέσουν τροποποιήσεις στον τρόπο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στα Άνω Λιόσια.

Όπως ανακοινώθηκε, από την Κυριακή 30/7 η γραμμή Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο σταματά και πλέον το σταθμό θα διέρχεται μόνο η γραμμή Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα, η οποία θα περνά μόνο ανά μια ώρα. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως οι επιβάτες που θα κατευθύνονται από τα Άνω Λιόσια προς αεροδρόμιο θα είναι αναγκασμένοι να αποβιβάζονται στο σταθμό Κάτω Αχαρναί και από εκεί να παίρνουν το συρμό προς το αεροδρόμιο.

Κι όλα αυτά σε ένα δρομολόγιο ανά ώρα.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Καταργείται η γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και δημιουργούνται δυο νέες γραμμές, με κεντρικό άξονα/κόμβο την Αθήνα (Σταθμό Λαρίσης):

α) η γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα και

β) η γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα.

Η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς τροποποιείται.

Θα λειτουργεί η γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς (τοπικό δρομολόγιο) και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, με τις δύο γραμμές να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.

Αναλυτικά οι νέες προαστιακές γραμμές που θα λειτουργήσουν από 30/7/2017 είναι:

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο – Αθήνα:

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Αεροδρόμιο “ Ελευθέριος Βενιζέλος” με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα. Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο – ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα.

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα:

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Κιάτο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Κιάτου, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν από την γραμμή του Κιάτου προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα θα υπάρχει μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς και Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα:

Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με την Χαλκίδα και αντίστροφα. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με Αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά.

Από την Κυριακή 30/7/2017, η αμαξοστοιχία 884 Αθήνα-Καλαμπάκα, θα αναχωρεί νωρίτερα, στις 8:20 το πρωί, αντί 8:27 που ισχύει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

Αντίθετος ο Δήμος Φυλής με το νέο σχεδιασμό των δρομολογίων του Προαστιακού

Απάντησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αλλάζουν τα δρομολόγια μέχρι τον Ιανουάριο του 2018

Hellen

Haroon

Τελευταία Νέα