Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 20:32

Διαμαρτυρία στα Άνω Λιόσια – Έγινε η αρχή (video)

Μπορεί ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 12/6 έξω από το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων για να διαμαρτυρηθούν για τα τελευταία γεγονότα να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλος (δεδομένου του αυθόρμητου χαρακτήρα της διαδήλωσης, αλλά και του μη επαρκούς χρόνου προετοιμασίας), ωστόσο πολλά ενδιαφέροντα ακούστηκαν μεταξύ παραπόνων, καταγγελιών και… μικροπολιτικής. 

Το λόγο πήραν κυρίως κάτοικοι που με κάθε τρόπο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, αλλά και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, ορισμένοι εκ των οποίων με πιο εύστοχες, αλλά… και άστοχες τοποθετήσεις, επιχείρησαν να δώσουν τη δική τους διάσταση στο θέμα της ανεξέλεγκτης δράσης των γνωστών παραβατικών ομάδων.

Η μεν δημοτική αρχή δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να απολογηθεί στον κόσμο για την κατάσταση, θεωρώντας πως έχει επιτελέσει το έργο της σε ότι αφορά την εγκληματικότητα και αυτός ήταν o λόγος για τον οποίο δεν εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ενώ η δε αντιπολίτευση ήταν (σχεδόν) απούσα.

Ακούστηκε μάλιστα πως την εκδήλωση υποκίνησε (!) ο Γιώργος Αβράμης (η παράταξη του οποίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση συμμετοχής), καθώς... ένας εκ των αρχικών συντακτών, ενός εκ των… δεκάδων καλεσμάτων διαμαρτυρίας -η οποία έγινε αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου- και ο οποίος ανέλαβε να μιλήσει αρχικά, ήταν υποψήφιος της δημοτικής παράταξης «ΕΥΠΟΛΙΣ»!

Δυστυχώς, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αποφεύχθηκαν κομματικές κόντρες και μικροπολιτικές τακτικές από τους εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής σκηνής, πολλοί εκ των οποίων φάνηκε να θεωρούν ακόμα και "γραφικούς" τους αγανακτισμένους κατοίκους και να ασχολούνται περισσότερο με την πολιτική "χασούρα" (ή το πολιτικό κέρδος) της εκδήλωσης.

Στα θετικά, ότι υπήρξε διάθεση από όλους να επαναληφθεί, πλέον πιο οργανωμένα, μια νέα συγκέντρωση τις επόμενες ημέρες, σε καλύτερο, ελπίζουμε, καθεστώς συνεννόησης.

Σημασία έχει πως με αυτή την κίνηση, οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων έδειξαν πως είναι επιτέλους έτοιμοι να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σε μια περιοχή που ήδη αντιμετωπίζει κάθε λογής ζητήματα και προφανώς δεν θα πρέπει να αναμένει νεκρούς για να κινητοποιηθεί δυναμικά.

Την ίδια ώρα, μεγάλη σημασία θα έχουν από εδώ και στο εξής οι ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, οι εκπρόσωποι της οποίας οφείλουν να αποδείξουν με πράξεις πως είναι έτοιμοι να βελτιώσουν την κατάσταση και να ενεργήσουν με γνώμονα τη λογική και τη νηφαλιότητα, αποφεύγοντας οδυνηρές καταστάσεις που μπορεί να φέρουν σε εμπόλεμη κατάσταση τους δημότες με τους Ρομά, αλλά και… μεταξύ τους.

Παρακολουθήστε βίντεο από τις ομιλίες:

 

Hellen

Haroon