Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 19:27

Υπουργείο Εργασίας – Απατεώνες αποσπούν χρήματα από Ρομά, υποσχόμενοι κοινωνικά επιδόματα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι!

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τις απάτες που έγιναν σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι με θύματα οικογένειες Ρομά, οι οποίες έδιναν χρήματα προκειμένου να ενταχθούν σε κοινωνικά προγράμματα, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, άγνωστοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από πληθυσμούς Ρομά, καθώς υπόσχονταν έναντι αμοιβής την ένταξη σε κοινωνικά επιδόματα!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

«Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά πληροφορήθηκε από φορείς των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου ότι στο δήμο Φυλής δρουν ομάδες οι οποίες εξαπατούν πληθυσμούς Ρομά και άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες υποστηρίζοντας ότι δύνανται να τις εντάξουν σε κοινωνικά επιδόματα, έναντι αμοιβής.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι πρόκειται περί ενεργειών που ουδεμία σχέση έχουν με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το υπουργείο ως όφειλε κατέθεσε ενημερωτική επιστολή στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο Δήμο Φυλής, στα Α.Τ. Φυλής και Ζεφυρίου καθώς και στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αναφορικά με θέματα που άπτονται των κοινωνικών επιδομάτων θα πρέπει να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων ή στα Κέντρα Κοινότητας».  

Hellen

Haroon